Comfortabel lesgeven is van groot belang. Bij het uitdenken, ontwikkelen of verfijnen van lesmethodes denken wij niet alleen aan de leerlingen en hun vaardigheden. We willen Campus Nederlands ook afstemmen op jou als leerkracht. Jij maakt er tenslotte een boeiend verhaal van.

Handleiding
  • Met de didactische tips naast het ingevulde (leer)werkboek laat je de les beter aansluiten op het profiel van de klasgroep: uitgeschreven lesverloop, differentiatietips, alternatieve werkvormen, taalsteun.
  • Dankzij het overzicht van de voorkennis uit het basisonderwijs en de voorgaande lessen uit de methode krijg je een zicht op wat je leerlingen voor elke component al kennen en kunnen.
  • Bij elke les vind je alle informatie (zoals eindtermen, uitbreidings­doelen, leerplandoelen, domeinen, leerlijnen, media …) om je les­voorbereiding en administratie vlotter en doelmatiger te laten verlopen.

Uit: Campus Nederlands 1 handleiding

Hulpkaarten
  • Op de hulpkaarten staan duidelijke en concrete stappenplannen voor eenvoudige binnenklasdifferentiatie.
  • De kaarten helpen de leerlingen om opdrachten strategisch en efficiënt aan te pakken.
Audio- en videomateriaal

Voor het audio- en videomateriaal kun je werken met de audio-cd en dvd. De beeld- en geluids­fragmenten zijn ook allemaal terug te vinden in het digitaal bordboek op Pelckmans Portaal.